Aftrainen

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Aftrainen, hoe moet dat?

Er is helaas geen recept voor goed aftrainen, aangezien het voor ieder persoon weer anders kan zijn. Wel zijn er aanbevelingen opgesteld die sowieso goed zijn om als richtlijn aan te houden. Het gaat er namelijk om dat je hart en je spieren langzamerhand weer gewend raken aan minder inspanning en dus de tijd nodig hebben om zich hieraan te kunnen aanpassen. Aan de hand van een wetenschappelijk onderzoek van Bewegingswetenschapper Sander van den Belt , in opdracht van het NOC*NSF, vind je hieronder een aantal aanbevelingen.

Om rare lichamelijke verschijnselen te voorkomen is het raadzaam om je lichaam in de sportstand te houden, ook al ben je even helemaal klaar met sporten. Lees verder >>

Na jarenlang dag in dag uit getraind te hebben, is het heel logisch dat je even genoeg hebt van sporten. Hier hoef je dan ook geen schuldgevoel over te hebben. Lees verder >>