Aftrainen

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Conditiegerichte sporten 

Vooral bij conditiegerichte sporten heeft je hart zich ontwikkeld tot sporthart en is hierdoor groter geworden dan een hart van een niet-sporter.

Wanneer je niet meer aan topsport doet is het erg belangrijk dat je hart weer kleiner wordt om eventuele hartkloppingen te voorkomen. Daarom is het m.b.t. het hart vooral voor sporters van conditiegerichte sporten van belang om goed af te trainen. [/fblock]

Onder het kopje  ‘Aanbevelingen voor aftrainen’ zijn richtlijnen te vinden die goed zijn om in acht te nemen op het moment dat je stopt met je topsportcarrière. Op deze manier geef je je hart de gelegenheid zich weer aan te passen aan het ‘normale’ leven. Na een periode van 3 – 6 maanden is je hart weer terug naar normaal formaat, ongeacht hoe lang je aan topsport hebt gedaan.

Bron: Telegraaf