Diepgaan voor Vancouver

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Diepgaan voor Vancouver 2e in Milaan 

MILAAN, 9 december 2012 – Margriet heeft zondagavond in Milaan op het internationaal filmfestival voor films over sport (FICTS) een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De Schutter maakte een openhartige film over haar internationale shorttrack carrière “Diepgaan voor Vancouver”. De film maakte een grote indruk op de jury. Margriet ontving de 2e prijs in de categorie “Olympic Spirit – Olympic Values”.

In Milaan draaiden de beste films die het afgelopen jaar op 14 festivals overal ter wereld uitblonken. De documentaire van Margriet de Schutter was direct doorgedrongen tot de finale. De film werd voor Omrop Fryslân geproduceerd door Thom Verheul, momenteel intendant van het Groninger Forum. De Groninger Ismaël Lotz deed het camerawerk.

Het evenement in Milaan is het belangrijkste filmfestival in de wereld voor films en televisie op het gebied van sport. Er waren meer dan duizend inzendingen uit 113 landen.

Margriet: “De top van de internationale sportwereld heeft nu mijn boodschap gehoord. Ik wil met deze film aandacht vragen voor een betere nazorg voor topsporters.”