Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 598 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2662 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2674 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php:598) in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate/qtranslate_core.php on line 71 Niet aftrainen gevaarlijk? | Extopsporter

Niet aftrainen gevaarlijk?

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Duursport vs. krachtsport 

Uit het onderzoek van bewegingswetenschapper Sander van den Belt is gebleken dat duursporters en spelsporters, zoals hockey en voetbal, een verminderde kans blijven houden op hart- en vaatziekten. Daarentegen heb je in het algemeen na het beoefenen van krachtsporten meer kans hierop omdat overgewicht, suikerziekte en verhoogde bloeddruk meer voorkomt bij krachtsporters.

Kortom het is van groot belang dat je blijft bewegen na je topsportcarrière m.b.t. het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit geldt voor de duur- en spelsporter, maar zeker voor de krachtsporter.