Aftrainen

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >> 

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Houd lichaam in beweging 

Stel je hebt een blessure en je hebt noodgedwongen moeten stoppen, of je hebt het even helemaal gehad met je sport, dan is het heel begrijpelijk dat je een langere periode niks doet of kunt doen.

Toch is het wel belangrijk om je lijf in zekere zin in de sportstand te houden. Zoek uit wat voor andere sport je dan wel kunt doen of leuk vindt.

Je lichaam is namelijk gewend aan een bepaalde hoeveelheid inspanning. Als het lichaam die bepaalde hoeveelheid inspanning opeens niet meer krijgt, gaat het rare verschijnselen vertonen. Meer informatie over de fysieke gevolgen van het niet aftrainen vind je onder Niet aftrainen gevaarlijk?