Nieuws

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

.

Vernieuwde druk
Stoppen & Doorgaan

Een inspirerend boek voor iedereen – binnen en buiten de sportwereld – die een verandering doormaakt. Lees verder >>

Stoppen & Doorgaan - vernieuwde druk!

Extopsporter.nl partner van NOC*NSF

ARNHEM – Op maandag 11 september heeft NOC*NSF haar externe partners bekend gemaakt tijdens de kick-off van het programma ‘Transitie naar volgende carrière’. Een van de externe partners is Extopsporter.nl. Met steun van het ministerie van VWS gaat NOC*NSF hiermee topsporters beter voorbereiden op en ondersteunen bij een soepele overgang naar een volgende loopbaan.


Extopsporter.nl partner van NOC*NSF


V.l.n.r. Marc van de Kuilen (FanBased Foundation), Sylvia Karres (De Sportmaatschappij), Jochem Uytdehaage (Sporttop), Margriet de Schutter (Extopsporter.nl) en Els van Kernebeek (NOC*NSF).

Het programma

Onder de noemer ‘Transitie naar volgende carrière’ voert NOC*NSF met topsporters een intakegesprek, waarin de individuele behoefte van de sporter wordt scherp gesteld. Daarna wordt bekeken hoe de sporter zo nodig ondersteund kan worden bij de transitie naar een volgende carrière. Dat kan bijvoorbeeld door een gesprek met een specialist, door een persoonlijk begeleidingstraject of door werkbemiddeling. Els van Kernebeek van Team NL Athlete Services: “We voelen als Team NL de verantwoordelijkheid om sporters ook op andere vlakken te ontwikkelen en hen zo bewust te maken van en voor te bereiden op een volgende carrière. Dankzij de ondersteuning van VWS kunnen sporters zich verder ontwikkelen. Voor Team NL is een sparringpartner als NL Sporter, maar ook de NOC*NSF Atletencommissie, ontzettend waardevol.”


Externe partners
Team NL heeft contact gezocht met oud-sporters die mee kunnen en willen werken in dit project. Dit is gelukt en zo gaan Sporttop (Jochem Uytdehaage), De Sportmaatschappij (Sylvia Karres) zich, naast de Team NL experts, inzetten voor individuele en groepscoaching. Fanbased (Teun de Nooijer) richt zich samen met UWV en sport&zaken op stage- en werkbemiddeling en –begeleiding en Extopsporter.nl (Margriet de Schutter) wordt ingezet bij kleedkamersessies bij CTO’s, bonden en in het onderwijs.


Pensioenregeling
Judoka Henk Grol is pleitbezorger van dit thema. Enkele jaren geleden stelde hij de behoefte aan een overbruggings- of pensioenregeling voor topsporters al aan de orde. “Het is belangrijk dat er nagedacht wordt over de periode na de sportcarrière. Er komt een keer een einde aan. En wat dan? Ik zet m’n hele leven lang al alles opzij voor mijn sport. Dan wil ik dat het ook goed geregeld is als mijn judoloopbaan een keer stopt. En dat geldt niet alleen voor mij, dat gaat alle topsporters aan. Dit is een begin, een mooie stap. Complimenten aan NOC*NSF en aan het ministerie van VWS. Maar het kan nog beter. Het is een lang politiek traject, maar een pensioenregeling moet in de toekomst haalbaar zijn.”
.