Nieuws

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

.

Vernieuwde druk
Stoppen & Doorgaan

Een inspirerend boek voor iedereen – binnen en buiten de sportwereld – die een verandering doormaakt. Lees verder >>

Stoppen & Doorgaan - vernieuwde druk!.

.

Margriet als spreker

Margriet de Schutter geeft vanuit Extopsporter.nl lezingen. Wilt u haar ook als spreker op uw event? Lees verder >>

(Foto: Tycho Müller | Tycho's Eye Photography)

(Foto: Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography)

.

Voormalig shorttrackster De Schutter ontvangt sportonderscheiding in Milaan

MILAAN, 19 november 2018 – Ex-shorttrackschaatser Margriet de Schutter (32) heeft tijdens ’s werelds grootste internationale sportfilmfestival (FICTS) een ereprijs toegekend gekregen. Uit handen van de president van de federatie, professor Franco B. Ascani kreeg De Schutter de ‘Mention d’Honneur’ overhandigd, vanwege haar inzet voor de sport en de nazorg voor topsporters.


Margriet de Schutter met de ‘Mention d’Honneur’.

Belangrijkste sportfilmfestival in de wereld
FICTS is het belangrijkste filmfestival in de wereld voor films en televisie op het gebied van sport en wordt erkend door het Internationaal Olympisch Comité. Daarnaast vormt het evenement in Milaan de finale van de beste films uit een reeks van 15 FICTS festivals die het afgelopen jaar verspreid over de wereld plaatsvonden. 

‘Women & Sport’
Naast filmprijzen, worden er tijdens deze finale ook ereprijzen uitgereikt aan mensen die hun sporen verdiend hebben in de sport of die zich op een waardevolle manier inzetten voor belangrijke thema’s en (Olympische) waarden in de sport. Dit jaar was er speciale aandacht voor ‘Women & Sport’.

Ereprijs voor nazorg voor topsporters
De Schutter werd als  ex-topsportster geprezen door de spin-off die ze gecreëerd heeft op het gebied van nazorg voor topsporters, na het winnen van de prijs voor de Omrop Fryslân documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver’ op ditzelfde festival exact zes jaar geleden. Zo schreef ze in 2013 het boek ‘Stoppen & Doorgaan’, waarvan er het afgelopen jaar een vernieuwde druk is verschenen. Daarnaast ontvangt ze maandelijks vele bezoekers op het online platform Extopsporter.nl en is ze inmiddels een veelgevraagd spreker op het gebied van transitie in de sportwereld en het bedrijfsleven. 

“De top van de internationale sportwereld is hier aanwezig. Het is een enorme eer om op dit podium een blijk van erkenning te mogen ontvangen”, aldus een opgetogen De Schutter.


V.l.n.r. Margriet de Schutter, President van FICTS Prof. Franco B. Ascani en voormalig wereldkampioene verspringen Fiona May.