Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 598 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2662 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php on line 2674 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gravityforms/common.php:598) in /customers/b/c/0/extopsporter.nl/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate/qtranslate_core.php on line 71 Niet aftrainen gevaarlijk? | Extopsporter

Niet aftrainen gevaarlijk?

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

DVD bestellen? Dat kan! Lees verder >>


Trailer Diepgaan voor Vancouver from Ismaël Lotz on Vimeo.

Risicofactoren m.b.t. hart- en vaatziekten

Er is onderzoek gedaan naar de kans op hart- en vaatziekten bij topsporters die gestopt zijn. Uit dit onderzoek bleek dat de sporters die actief aftrainden, 3 tot 4 keer in de week, later minder kans op hart- en vaatziekten hadden dan de sporters die acuut gestopt waren en weinig actief blijven.

Overigens blijkt dat het niet erg is als je een korte periode van een paar weken tot 2 maanden geheel stopt met of zeer weinig sport. In dit onderzoek is gekeken naar een actieve of niet actieve levensstijl over meerdere jaren.

Met het oog op hart- en vaatziekten is het bij het aftrainen en de tijd na je actieve topsportcarrière belangrijk om een gezonde en actieve levensstijl als uitgangspositie aan te nemen en te houden.