Aftrainen

Over Extopsporter.nl

Extopsporter.nl is de website voor (ex-)topsporters. Het biedt alle informatie die je nodig hebt tijdens of na het beëindigen van je topsportcarrière en het kan je een steuntje in de rug geven als je het even niet meer weet.

Lees verder >>

Diepgaan voor Vancouver

Diepgaan voor Vancouver is een zeldzaam openhartige documentaire over shorttrackster Margriet de Schutter, de weg naar de Olympische Spelen en het moment van stoppen.

Bekijk de documentaire >>

Schuldgevoel

Het is goed mogelijk dat je bijvoorbeeld na een week niks te hebben gedaan al een schuldgevoel krijgt dat je niks hebt gedaan. Ook dat hoort erbij.

Je bent gewend om elke dag het uiterste uit jezelf te halen. Je trainde elke dag en hebt dat jarenlang gekoppeld aan de gedachte ‘trainen, daar wordt ik beter van’.

Als je dan opeens even niet meer traint, dan kan dat in je hoofd meteen gekoppeld worden aan ‘ik train niet, dus ik word niet beter, dus dat is slecht’. Dit is heel normaal. In zo’n geval geeft je hoofd of lijf dus eigenlijk aan dat het weer wil bewegen. Doe dit dan ook. Dit hoeft overigens niet intensief te zijn. Het gaat erom dat je lijf weer even in de sportstand wordt gezet.