De voormalig shorttrackschaatsster Margriet de Schutter heeft in 2012 in Milaan op het internationaal filmfestival voor films over sport (FICTS) een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De Schutter maakte een openhartige film over haar internationale shorttrack carrière “Diepgaan voor Vancouver”. De film maakte een grote indruk op de jury. Margriet ontving de prijs in de categorie “Olympic Spirit – Olympic Values”.

In Milaan draaiden de beste films die het afgelopen jaar op 14 festivals overal ter wereld uitblonken. De documentaire van Margriet de Schutter was direct doorgedrongen tot de finale. De film werd voor Omrop Fryslân geproduceerd door Thom Verheul en werd in samenwerking met filmmaker Ismaël Lotz gemaakt.


Het evenement in Milaan is het belangrijkste filmfestival in de wereld voor films en televisie op het gebied van sport. Er waren meer dan duizend inzendingen uit 113 landen. Margriet de Schutter: “De top van de internationale sportwereld heeft nu mijn boodschap gehoord. Ik wil met deze film aandacht vragen voor een betere nazorg voor topsporters.”

FICTS FILMFESTIVAL MILAAN 2012