‘Het moet altijd maar goed met je gaan’, herken je dat? Wat als het anders loopt dan je had gehoopt of verwacht? Stop je, of ga je door?

Met deze vragen worstelde ex-shorttrackschaatsster Margriet de Schutter. Aan haar olympische droom kwam in 2010 een eind na een lange reeks van blessures. Ze ging op zoek naar haar ware ik, waarover ze de Awardwinnende documentaire Diepgaan voor Vancouver maakte en de eerste druk van dit inspirerende boek Stoppen & Doorgaan schreef.

Met de taboedoorbrekende vernieuwde druk van dit boek gaat Margriet in gesprek met 15 grote namen in de sport, zoals Pieter van den Hoogenband, Erben Wennemars en Yvonne van Gennip. Hoe hebben zij de transitie van stoppen met topsport naar een maatschappelijke carrière ervaren? Of neem bijvoorbeeld Stefan Groothuis die een depressie overwon, Christijn Groeneveld die door een val een dwarslaesie opliep of Frank Groenendaal die het nieuws te horen kreeg dat hij was besmet met het HIV-virus. Zeldzaam openhartig vertellen deze sporthelden wat de verandering met ze heeft gedaan en vooral: Hoe ze zijn doorgegaan.


De bijzondere en inspirerende verhalen worden afgewisseld met sprekende foto’s van de geïnterviewde topsporters en QR-codes die je zullen leiden naar verrassende beelden online.


Met bijdragen van: Dennis van der Geest, Pieter van den Hoogenband, Mark Huizinga, Yvonne van Gennip, Peter Blangé, Erben Wennemars, Ada Kok, Jochem Uytdehaage, Bram Ronnes, Frank Groenendaal, Regi Blinker, Rintje Ritsma, Verona van de Leur, Stefan Groothuis, Christijn Groeneveld, Peter Vergouwen en voorwoord door: Humberto Tan.

BEKIJK OOK: THE SECRET BALANCE OF CHAMPIONS

The Secret Balance of Champions is een Engelstalig boek en onderzoekt de gezondheidsuitdagingen waarmee topsporters tijdens of na hun carrière te maken kunnen krijgen. Dit boek (515 pagina’s) is gebaseerd op acht hoofdstukken die zijn samengesteld door enkele van de beste sport- en medische experts ter wereld en biedt unieke reflecties van 32 kampioenen. Een must read voor iedereen die het maximale uit zijn potentieel wil halen!

Auteurs: Vincent Gouttebarge, Gino Kerkhoffs en Margriet de Schutter
Voorwoord: Marco van Basten