Margriet de Schutter had van jongs af aan een droom: als shorttrackschaatsster meedoen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. Door jarenlange training komt ze heel ver. Ze wordt lid van het Nationale Shorttrackteam. De zware trainingen en de internationale wedstrijden brengen haar succes, maar ook steeds meer blessures. Heeft ze wel het goede lijf voor shorttrack? Is ze niet te zwaar en kan ze wel diep genoeg zitten op de schaats? Haar enorme wilskracht brengt Margriet vlak bij deelname aan Vancouver.


Als zij haar plaats in het team verliest, komt Margriet in een mentale crisis terecht. Zonder haar topsport weet zij niet meer wie zij werkelijk is. Haar mental coach raadt haar aan weer op zoek te gaan naar haar ware ik. Zo diep als Margriet ging voor Vancouver, zo diep gaat ze ook in deze zeldzaam openhartige film.


De film is geproduceerd door Thom Verheul en werd in samenwerking met filmmaker Ismaël Lotz gemaakt. In december 2012 is deze documentaire in Milaan geëerd met een Award tijdens ‘s Werelds grootste internationale Filmfestival op het gebied van sport.

HUMBERTO TAN OVER 'DIEPGAAN VOOR VANCOUVER'